Cytat:
|
Napisany przez sobrus
Mamy XXI wiek i przeglądarka to integralna część systemu. Microsoft nie będzie chyba wymyślać koła od nowa żeby pokazać witrynę Windows Update?
Tym bardziej że z silnika IE korzysta np gadu gadu i masa innych programów - rzeczywiście tak fajnie będzie jak go usuną?
|
Było to, jest i będzie de
bilne.
Jakoś MS nie miał skrupułów oznajmić, że flash przestaje być wspierany w IE i Metro UI (z tym że co do ostatniego to nie rozumiem co ma piernik do wiatraka). i co teraz ze stronami w całości stworzonymi we Flash, czy Silverlight (który też porzucają)? Mnie to nie przeszkadza, z moich programów chyba tylko Miranda używa silnika IE. Ale do diabła, chcę mieć wybór co instalować, a nie "wszystko bo może mi się kiedyś przyda"... Kiedyś w MS Office (obecnie nie używam, więc nie wiem jak to jest), była możliwość doinstalowania czegoś z płyty jeśli okazało się potrzebne. Z powodzeniem można tą filozofię zaimplementować do całej Windy.
Cytat:
|
Napisany przez Pierwszy
ale przecież nikt nikogo nie zmusza do grzebania, wywalania z win czegokolwiek!
są użytkownicy (jak Berion) którzy nie potrzebują wmp, movie maker czy win media center i nie chcą tego nawet instalować. Jednocześnie czekają aż microsoft wypuści "goły" win i chyba się nie doczekają. Dlatego przypominam, że istnieją narzędzia typu RT7lite i są bezpieczne
|
Wiem, że są ale jak Sobrus napisał, mamy 21 wiek, może czas oddać decyzję w ręce użytkownika czego chce, a czego nie? Chciałbym aby było tak jak w instalce OpenSuse, gdzie możemy zainstalować wszystko lub wybrać poszczególne komponenty. Chciałbym mieć *wybór*.
- - -
Ponadto lubię porządek i przeszkadzają mi programy itd. których nie używam. Co z tego, że mamy teraz dyski tera bajtowe jak "to tam jest"!