Nie. Wiesz Yossi ja filozofię Apple rozumiem.
No nie wiem jak to opisać.
Ale nawet... zgadzam się z nimi!

I rozumiem
M@Xa.
To jest tak jakby...
Jeden kupuje samochód, ale chce wiedzieć czym jeździ - sam go dogląda, kupuje części itd. Może oszczędzać i kupować zamienniki, ale może może kupić podzespoły najwyższej klasy. Wie co jest pod maską i na nic tego nie zmieni. Takie jest PC.
A drugi kupuje po to by jechać. Może nie wie dokładnie jak to działa, ale jedzie wygodnie i nie chce ubrudzić się przypadkiem smarem. W jego samochodzie producent nie przewidział możliwości otwierania maski (niektóre modele Audi tak mają). To jest auto "klasowe", wszystkie naprawy auta tylko w ASO. Byle lampa 4000zł, ale masz to w d... jest nowa oryginalna i świeci jak trzeba.
To jest taki Mac.
To jest właśnie Think Different. Ciebie nie obchodzi co i jak. Ty tylko używasz. Wygodnie. A za wygodę się płaci. Nie musisz sam myśleć o backupie. Płacisz 1200 za Time Machine i backup robi się sam.
Jasne że powoduje to pewne ograniczenia, ale póki chcesz tylko wygodnie jechać to działa
I z tym sie ja zgadzam, nie zgadzam się jednak jeżeli ktoś mówi ze tak jest LEPIEJ. Bo ja przy moim samochodzie i komputerze lubie czasem podłubać.