Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2011, 12:16   #13675
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Oczywiście, że na leczeniu.

Profilaktyka w odniesieniu do raka, ale i ogólnie większości chorób ma to do siebie, że nikomu - poza głównym zainteresowanym - się nie opłaca. Bo zdrowy styl życia (a o to tu przede wszystkim chodzi) to także unikanie pewnych grup pokarmowych, używek i leków. Profilaktyką naprawdę nikt nie jest zainteresowany (no,chyba że chodzi o szczepionki - tu jak najbardziej tak).
Nie mam dokładnego rozeznania w temacie. Jakieś tam mam, ale niewielkie, więc zadam kilka pytań.

1. Jak wielki udział w zyskach koncernów farmaceutycznych mają leki przeciwnowotworowe, z podziałem na kategorie ( leczenie początkowe, późne i przeciw przerzutom)?

Czy zysk ten jest rzędu 5%,10%,50%?

2. Jak wielki udział w badaniach nad nowotworami mają placówki prywatne (lub nie) powiązane z przemysłem farmaceutycznym?

Pytania uzasadniają ewentualne próby ukrycia cudownego specyfiku na nowotwory.
Możesz wskazać jakieś ciekawe publikacje (linki) na ten temat, bo w sumie interesuje mnie to na tyle, żeby się zapoznać, ale za mało, by samemu poszperać.

Kogoro Akechi
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post