Cytat:
Napisany przez woitas
Nie. Wazniejsze jest dostanie odpowiednio grubej koperty.
Nikt mi nie wmowi, ze za umowa ze Stalexportem nie stoi "gratis".
Niestety, Polska to kraj, gdzie uczciwi sa traktowani jak frajerzy, a kombinatorzy i zlodzieje w bialych kolnierzykach jako ludzie sukcesu.
|
stal nie jeden bonus a wiele, dla wielu ludzi a pierwszy w kolejce pan emil wasacz, ktory do dzis czerpie z tego kase.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Też nie wierze, że nikt nie mógł wymagać gwarancji na nawierzchnię, a tak zanim skończą budowac to juz remontują.
Gdyby firmy remontowały za swoje pieniadze to pewnie lepiej by budowały 
To jest złodziejstwo w biały dzień, nawet kilkukrotne.
|
ale tam jest napisane, ze gwarancyjnie. a jesli mowisz o odcinku platnym a4 to placi za to stalexport. o to chodzi w dzierzawie tego. oni zbieraja, oni remontuja. wydaja gruba kase (mocno zawyzona) na ciagle wymiany nawierzchni bo musza to robic. w umowie jest kwota jaka maja przeznaczac albo rocznie albo przez calosc dzierzawy na modernizacje. wiec robia byle co byle tylko osiagnac taka kwote zapewne maja jeszcze cos dla siebie z tego. sadze, ze juz dawno mogli dolozyc trzeci pas na calosci i zrobic nowa nawierzchnie ale po co.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Raz kradną na benzynie (opłata drogowa), potem na budowie (budują na piasku), potem na opłatach za przejazd, potem na remontach i koło się zamyka.
|
nie mam nic do oplat za przejazd jesli ida do panstwa i w calosci na budowe drog.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Dlaczego mamy płacić za przejazd jakiejś firmie skoro budowane były za nasze pieniadze? Prywatna firma kasy na to nie wyłożyła. Kto wymyślił ten skandaliczny system?
|
tez nie mam problemu, ze to prywatna firma, niech tylko dba o to jak nalezy i moze miec z tego profity. ale stalexport tego nie robi.
Cytat:
Napisany przez sobrus
A frajerzy płacą.
Ja bym żadnym krajowym złodziejom nie dał zarobić, wynajął niemiecką firmę i zrobił (za państwowe pieniądze) autostrade 100% państwową. Pewnie taniej by wyszło. Ale nie jestem królem niestety
Ale nasi rządzący nie są głupi, wszystko to jest pewnie zgodnie z planem. By żyło się lepiej.
|
ja czekam ciag dalszy batalii stalexport vs jaworzno
a poki co stalexport przegrywa conajmniej 3:0
- powstala nowa droga i nie byli w stanie tego zablokowac
- sad uznal ich za monopoliste wiec moglismy odzyskac pieniadze za przejazd z okresu kiedy byla w wielu miejscach remontowana
- sad uznal, ze umowa nie moze byc i nakazal odtajnienie, tutaj beda sie odwolywac do konca bo pewnie zapisy w niej sa niezgodne z prawem i interesem publicznym
bedzie ciekawie