Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.09.2011, 23:29   #198
mikos

Data rejestracji: 29.09.2011
mikos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!

Witam i pozdrawiam Wszystkich

Jestem "nowy" na forum i ledwie od jakiegoś tygodnia posiadam świerzutki palnik Liteona (ten z numerkiem 37 na końcu).

Jak pewnie większość z Was szukam "idealnego" medium na archiwizowane dane. W moim przypadku zainteresowany jestem 2 rodzajami płyt BD-R:
1. jakościowo najlepszymi i stabilnymi ***8211; do przechowywania ważnych dokumentów, projektów oraz zdjęć, idealnie w wersji do zadruku na drukarce atramentowej, aka "printabale"
2. przyzwoite i niezbyt drogie (5-10 zł za sztukę) do nagrywania tymczasowo przetrzymywanych danych, idealnie dające się nagrać x6 lub x8 (filmy, tymczasowe kopie zapasowe programów itp. ***8211; po roku do półtora i tak się tego pozbywam)

Co do pierwszej grupy, to po przejrzeniu historii dyskusji wygląda na to, że Panasonic x6 (MEIRA1) by pasował najbardziej... Po doświadczeniach z DVD Verbatima liczyłem na BD-R tego producenta, bo i byłoby gdzie kupić, a z tym Panasonikiem to nie ma pojęcia... Byłbym wdzięczny za jakieś info.
Z drugą grupą się zastanawiam, ale na razie byłyby to pewnie przetestowane już przeze mnie TDK BD-R x4 (5 Pack Jewel Case za ok 40 zł).
Jestem oczywiście otwarty na propozycje

PS. w kolejnym poście załączę testy.

Ostatnio zmieniany przez mikos : 30.09.2011 o godz. 00:09
mikos jest offline   Odpowiedz cytując ten post