Cytat:
Napisany przez michael555voyag
Zdrawstwujtie mam pare następujących pytań:
1.Potrafi może ktoś rozwiązać ten problem:"Gierkę z Psx Alien Trilogy wypaliłem w Nero z szybkością 8x ( moja nagrywarka niżej nie zejdzie ) i odpalam na Ps2 za pomocą Swapa , gra się uruchamia , jest filmik , póżniej pokazuje się menu ale bez muzyki , póżniej pierwszy level - tak samo nie ma muzyki CD-AUDIO . W setupie wszysko okey - włączona muzyka i dżwiek . Tak samo dzieje się w grach - Mortal Kombat Trilogy , Alien Resurrection , Ufo Defense itd . Nie ma muzyki CD-AUDIO , bo taka samplowana jest , w naprzykład Mortal Kombat 4 czy Silent Hill . Myślałem że z nagrywarką coś nie tak , póki nie nagrałem Raymana , tam też muzyka CD - Audio a działa . Sprawdziłem w emulatorze epsxe 1.7.0 na komputerze te gry i wszystko działa - jest muzyka , więc obrazy nie są uszkodzone . Jeszcze jedno jak uruchamiam te gry bez swapa to konsola wykrywa je jako CD-AUDIO i wszystke tracki działają , to czemu nie działają w szasie gry?"I ta sama sytuacja jest w emu. Ps2psxe jak i w emu. PsxPsp, sprawdzałem pliki ccd obrazów img i iso - ścieżki audio są podane.
.
|
Przeważnie brakuje dźwięków jeżeli obraz gry na psx jest w postaci .iso . Jeżeli jest w postaci ccd to powinno być wszystko ok, o ile wybierasz odpowiedni plik z trzech które wchodzą w skład ccd.W jedym z tych plików są zawarte informacje o audio, więc wszystkie muszą się znaleźć na płycie. Emulator na pc ich nie potrzebuje dlatego są wszystkie dźwięki. Najlepiej do nagrywania używaj programu alkohol 120%.