Cytat:
Napisany przez michael555voyag
Ale Psx miał jednak za mało ramu bo naprzykład porównując Psone z N64 i Pc gry Quake 2, wersja Psx nie miała np. wybuchających beczek (musiało zabraknąć miejsca w pamięci operacyjne bo autorzy napewno by o tym niezapomnieli )
|
Może tak, może nie. Zapytaj studio Hammerhead. ;]
Cytat:
|
wersja psx Dune 2000 grafika polygonalna, a wersja Pc bitmapowa (lepsza,szczegółowa)
|
I o czym to świadczy? O modelu biznesowym. ;]
Cytat:
|
Doom,Doom2 mimo takiej samej budowy leveli,wersja Psx była pocięta z detali i texstur i niebyło map13 miasta,w Duke nukem 3d i Xcom brakowało niektórych dzwięków otoczenia w tle, niebyło konwersji Unreal
|
Lenistwo.
Nie wiem jak ma się karta dźwiękowa PSX do ówczesnych na PC, więc na ten temat się nie wypowiem - nie ma to natomiast nic wspólnego z RAM.
Cytat:
|
i Starcraft (a miały być) itd.
|
Ale to już ma. Zresztą strategie na konsolach to bardzo niebezpieczny grunt nawet dziś.
StraCraft w wersji na N64 możesz sobie sprawdzić. Jest "gdzieś" beta.
Cytat:
|
Mam jeszcze jedną małą prośbe do Ffgrievera - mógłbyś dodać obsługe obrazu Psxpsp eboot do Ps2psxe?
|
Wątpię aby ffg dodał obsługę PBP. PSAR, czyli kontener w którym znajdują się obrazy płyt w paczkach *.pbp mogą - i w oficjalnych releasach są - kompresowane (np. Vagrant Story zgnieciono do 100MB). Nie sądzę żeby przy takim szczypaniu z ilością miejsca było jeszcze na unpacker w locie.
Ale ja się nie znam, więc kto tam wie. Pomysł w każdym razie już zgłaszany.