Mysz VX Nano - usypianie
Mam problem z myszką Logitecha VX Nano. Wszystko było w porządku do momentu, kiedy postanowiłem wymienić baterie. Po ich wymianie myszka zaczęła przechodzić w stan uśpienia (tak to wygląda) praktycznie co chwilę (dosłownie 3-5 sekund nie dotykania) i wychodzić z niego bardzo powoli - trzeba przez 2-3 sekundy machać, żeby zaczęła działać.
Tak, jak wcześniej może też tak szybko usypiała, tak wychodzenie było błyskawiczne i w prawie w ogóle się tego nie zauważało. To, co jest teraz, jest zupełnie nie do przyjęcia.
Przeinstalowałem sterowniki (choć nie spodziewałem się, że to pomoże, bo po ich wyłączeniu było tak samo), zmieniłem port odbiornika, żeby też zainstalował się jeszcze raz, restartowałem komputer, ale to nic nie zmieniło. W końcu wróciłem do starych baterii (nie były jeszcze do końca wyczerpane) i nawet jakby przez chwilę było w porządku, ale następnego dnia znowu problem zaczął się pojawiać.
Ma ktoś pomysł, co może być tego przyczyną. Czy w opcjach Windowsa są jakieś ustawienia dotyczące przechodzenia myszy w stan uśpienia? (chociaż problem wydaje się bardziej dotyczyć wolnego wychodzenia z niego)