Windows 7 ciągle się zawiesza, norootcause i baddriver
Witam,
mam problem z Windowsem 7 pro x64. Do wczoraj wszystko działało ok, a dzisiaj już są ciągłe zwiechy i problemy z uruchomieniem.
Problem objawia się tym, że podczas pracy komputer nagle zamula i po chwili "staje" - nie da się nic zrobić. Po chwili przebywania w takim stanie komputer się wyłącza. Po takim zdarzeniu, gdy próbuję ponownie włączyć komputer to ładowanie zatrzymuje się na ekranie ładowania systemu, i to zawsze w tym samym miejscu (gdy formuje się flaga i składa się jeszcze z 4 odrębnych kwadratów).
Gdy zresetuje komputer i wybieram opcję naprawy to komputer też zatrzymuje wczytywanie na zielonym pasku ładowania i też w tym samym miejscu. Tylko czasami udaje się uruchomić sprawdzanie ale nie może znaleźć rozwiązania.
Przeinstalowałem system ale niestety to nie pomogło - po przeinstalowaniu system przez jakiś czas działał ok ale nie zdążyłem nawet do końca poinstalować wszystkich programów a już zaczęły się problemy.
Przed resinstalacją program do naprawiania pokazywał w logu NoRootCause a po reinstalacji pokazuje BadDriver. Nie były to jedyne błędy ale te były wyświetlane na ostatnim,7 , miejscu listy.
Dodatkowo uruchamianie komputera w trybie awaryjnym skutkuje zatrzymaniem wczytywania na CLASSPNP.sys.
W konfiguracji komputera nic nie zmieniałem ostatnio i wszystko do wczoraj działało ok.
Konfiguracja komputera:
i5 2400
p67 extreme4
4gb ram
9600 gt
dysk systemowy Patriot Inferno SSD 60gb pi60gs25ssdr
drugi dysk Samsung 1TB
Czy to może być wina dysku? Za każdym razem jak jest zwiecha to mam wrażenie, że to właśnie dysk zwalnia.
Dodatkowo gdy próbowałem przeinstalować system to miałem straszne problemy z zabootowaniem dysku usb z instalką.
|