Cytat:
Napisany przez sobrus
To właśnie miałem na myśli. Nie chodzi mi o klonowanie dawnych pomysłów Jobsa.
Ale o ciągłą innowacyjne rozwiązania i urządzenia, nacisk na wyróżniający styl i elegancję oraz łatwość obsługi. To właśnie pokazał Jobs i te rzeczy się nie starzeją.
Jak się tego będą trzymać będzie dobrze. Jak zaczną powielać tylko to co już mają - po nich.
Niestety biorąc pod uwagę, że wyglada na to, że praktycznie wszystko było jego pomysłem - będzie ciężko.
Muszą nie tyle skopiować pomysły Jobsa, co samego Jobsa - żeby ktoś dalej wymyślał im takie rzeczy.
|
Właśnie pytanie jest, czy bez Steve'a będą potrafili się tego trzymać. Bo moim zdaniem.. niekoniecznie.
Dochodzi do tego jeszcze druga sprawa, ile faktycznie w tych produktach było tego, co ludzie faktycznie chcieli i lubili, a ile tego, że było to od Apple, a jak od Apple to od Steve. I właśnie dalej - ile z tych osób Apple utożsamiało z tym człowiekiem.
O tym z pewnością się przekonamy, ale najwcześniej za kilka lat. Choć dużo zależy też od najbliższych działań firmy.
@ Andy
Faktycznie dobry tekst. W ogóle coś zaskakująco dużo jest wyważonych wypowiedzi na temat Steve'a i jego śmierci. Zwłaszcza od osób, które nie lubiły Apple i nie przepadały za produktami tej firmy. To trochę zaskskujące, ale i też w jakiś sposób miłe (że jednak sporo osób potrafi docenić wybitnego człowieka, nawet jeśli się z jego wizją nie zgadza).
I ostatnie - to logo z twarzą Steve. Ja też przyznam, że jest naprawdę 'świetne'. Przyznam, że nie od rzeczy byłoby gdyby Apple rozważyło faktyczne jego wprowadzenie (może nie od razu na produktach, ale np. na stronie.. A może i na produktach). Jest cholernie dobre..