Dyskusja: 1x 512 czy 2x256
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2003, 20:28   #20
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Maciej napisa***322;(a)
Czyli takie jak ja... mam dwie kości 256MB DDR 333Mhz ...i wieszają mi system jeśli tylko pracują razem...a jak tylko jest jedna to wszysto gra i buczy...
Ale i na to znalazłem problem chociaż nie w pełni...ustawiłem z 333Mhz na 266Mhz ... no i gra ...system stabilnijszy niz kiedykolwiek...a strata szybkości jest nie zauważalna...8)
Niezupełnie, jeżeli kości spełniają wymienione przeze mnie wyżej warunki to nie powinno się nic złego dziać.
Nie znam Twoich szczegółów ale wydaje mi się, że dla Twoich konkretnych kości ustawiłeś zbyt agresywnie ich parametry w BIOSie.
Nie sprawdzałem ostatnio ale na www.benchmark.pl był ostatnio "przewodnik po biosie" - świetne tłumaczenie oryginalnego artykułu. Unikaj "polskich pomysłów" na tuning BIOSu - odnoszę wrażenie, że te artykuły piszą początkujący w myśl zasady: polecenie naczelnego - napisz coś, na początek może o BIOSie - to jest takie proste. Co z tego wyszło: przykład jest na www.frazpc.pl , dobrze że nie wydali cz. 2. 8)