Cytat:
Napisany przez Bartez
andy napiszę jeszcze raz to co wcześniej napisałem i to co napisał paprykarz (pali?): To Apple nadało trend i to dzięki Apple obecnie na świecie sprzedaje się 500 mln smartfonów.
|
Ale pisałem już że się zgadzam, że Apple spopularyzowało urządzenia dotykowe
Cytat:
Czy google by doszło do tego samego? Być może, nie dowiemy się tego.
|
Cóż Android powstawał Android powstawał w tym samym czasie co system od Apple więc kto wie.
Cytat:
Druga sprawa, to te nieszczęsne biblioteki vs pliki. Strzelam, że 90% osób zupełnie nie interesuje, gdzie te pliki są zapisywane, jak są zapisywane itp. Na moim androidzie też nie wiem, gdzie są zapisywane i zupełnie mi to nie jest potrzebne do szczęścia, a należę raczej do tych ludzi, dla których komputer nie służy jedynie do gg i nk Nie każdy ma potrzebę grzebać w telefonie na poziomie plików
|
Wspominając tę kwestię chciałem znowu pokazać, że Apple myśli w jeden sposób - "My mamy rację i będziecie produktów używali tak jak my chcemy, nie ważne czy komuś to odpowiada czy nie."
W androidzie też mogę przeglądać muzykę, zdjęcia czy inne typy plików posegregowane po konkretnych kategoriach i do standardowego używania mi to nie przeszkadza, jednak chcę mieć możliwość kiedy zechcę wejść głębiej. Chcę wiedzieć gdzie co i jak jest zapisane.
To daje mi Android, to samo mam w Windows XP
Cytat:
I jeszcze apropos BT i przesyłania kontaktów: spróbuj przesłać kontakt z Nokii na SE (nie smartfona) lub odwrotnie. Mają zupełnie inny format i co z tego, że oba urządzenia mają BT? Zresztą jak już pokazałem, da się wysyłać pliki z IPhone'a przez BT, więc nie wiem, dlaczego to jest dalej argument przeciw Apple.
|
A to dlatego bo Nokia(pewna ilość modeli) nie obsługuje standardu zapisu wizytówek. Miałem takie przypadki, że właśnie Nokia nie potrafiła takiego kontaktu przetworzyć. Ale czyja to wina? Telefonu który ma to zaimplementowane poprawnie czy tego drugiego? Oczywiście, że to wina tego który nie ma zaimplementowanego tego dobrze. Podobnie Apple, tworzy własne standardy i rozwiązania. Niedługo żeby zadzwonić na iP będziemy musieli posiadać iP...
Wiesz ile czasu zaoszczędza wysłanie komuś twojego kontaktu lub kontaktu osoby, którą masz na liście?
Co do iP to BT jest odblokowane po JB, jednak o ile dobrze rozumiem to ten telefon miał być od razu po wyjęciu z pudełka gotowy do użycia.
P.S.
btw czytałeś?
http://paweldejko.blogspot.com/2008/...-przemyle.html
Świetnie obrazuje to jak postępuje Apple.