Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.10.2011, 08:20   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Powoli, powoli zacznie to być standardem. Polecenia głosowe typu 'włącz światło', 'włącz telewizor', 'napisz sms'. Oczywiście, to jeszcze nie jest takie piękne jak na filmach, ale niech rozwiną trochę bardziej tę sztuczną inteligencję i za kilka-kilkanaście lat to będzie normalna funkcjonalność telefonu/komputera.
- Komputer, włącz się i odpal mi Firefoxa, program pocztowy i Photoshopa. Otwórz folder 'ecipeci', skompresuj go i wyślij do Zuzi,
- Ekspres, jedno espresso.
Ale przecież to wszystko już jest.

Polecenia głosowe ma nawet wbudowany Win 7 (język angielski oczywiście), a zewnętrzne aplikacje umożliwiają i zaprogramowanie makr i serii czynności. Otwarcie Firefoxa, Outlooka, Photoshopa czy nawet skompresowanie folderu i jego wysłanie nie stanowi problemu.

A sterowanie światłem. To tylko kwestia odpowiedniej konfiguracji i podłączenia wszystkiego pod komputer. Mój znajomy tak ma w nowym domu (inna sprawa, że uważam to za kompletnie zbędne).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post