Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.10.2011, 21:24   #3590
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
Nie chce mi się śledzić całego wątku od czasu ostatniej wizyty, ale pytałeś czym się różni Android od palmtopa.
Według mnie urządzeniem wskazującym. Wiem, że do Androida są rysiki, ale nie są w standardzie i aplikacje projektowane są pod palec.
Niestety to wyklucza robienie jakiegoś bardziej skomplikowanego GUI, np menu muszą być duże i czytelne, o paro poziomowych pull-down menu można zapomnieć.

Stąd podejrzewam, że ciężko byłoby przenieść na Androida aplikacje takie jak np. Pocket Artist.
Moim zdaniem Smartfon z dotykowym wyświetlaczem to rozwinięcie idei Palmtopa, to że projektowany pod obsługę palcem to co? Technologia idzie do przodu ;-)
Za 10 lat będą wyświetlacze hologramowe
Nie wiem czy wiesz ale Infinite wypuściło Mobiza pod androida i nie różni się praktycznie niczym od tego z WM ;-)

P.S.
Odnośnie Pocket Artist...

Cytat:
Napisany przez yossi
Tego nie można inaczej nazwać, jak tylko jedną wielką kompromitacją.
To wstyd z czymś takim wychodzić na rynek i jeszcze twierdzić że to jest emejzing, osom i madżikal.
Najwyraźniej Siri jest w stanie odpowiedzieć na jakieś 10 starannie wybranych pytań i to w dodatku zadanych przez konkretną osobę w Cupertino.
Jak na razie to ta sztuczna inteligencja jest o jeden poziom inteligentniejsza od mojej szpachelki do gipsu.
Nigdy nie twierdziłem, że Siri jest czym genialnym - ba do tej pory uważam, że to rozwinięcie technologii istniejących wcześniej.
Co do skuteczności Siri to się już wypowiadałem, że dopiero jak ludzie się do niej dobiorą to wyjdzie tak na prawdę na jakim etapie ten program jest. Po powyższym filmiku nie myliłem się, że może być ciężko w warunkach normalnych ;-)
Apple jak zwykle zaprezentowało niesamowity marketing wokół swojego produktu

Cytat:
Napisany przez woitas
Idziesz ulicą i dyktujesz sms - fajnie.
Idzie dziewczyna ulicą - widzi faceta gadającego do siebie - nie fajnie.
Skupili by swe wysiłki na wydłużeniu czasu pracy baterii, a nie zajmują się pierdołami...
Praktycznie codziennie widzę ludzi rozmawiających przez zestawy słuchawkowe i jakoś nie uważam ich za wariatów...

Cytat:
Napisany przez yossi
Dla mnie to kolejny gadżet dodany głównie po to, żeby "coś" dodać. Jestem bardzo zdziwiony widząc, że większość jest zachwycona.
Moim zdaniem nie doceniasz praktyczności takiej technologii. Za bardzo skupiasz się na wadach.

Cytat:
Napisany przez yossi
Praktyczne zastosowanie aplikacji szpiegującej:
http://myapple.pl/content/2200-nielo...y-friends.html
Uważam, że w połączeniu z Siri to będzie prawdziwy przełom.
Zauważ tylko, że ta aplikacja została zainstalowana bez wiedzy właścicielki.

Jeżeli chodzi o szpiegowanie to bez takich wynalazków można stwierdzić gdzie ktoś obecnie przebywa z bardzo dużą dokładnością...

Cytat:
Napisany przez sobrus
Może pierwsze implementacje będą słabe, może zastosowania będą źle wybrane, ale po opracowaniu technologii i sprawdzeniu tego w praktyce będzie z tego coś dobrego.

Takie sterowanie głosem jest bardzo przydatne np podczas jazdy samochodem.
Dokładnie. Myślę, że w ciągu pięciu lat te technologie zostaną tak znacząco dopracowane, że używanie ich będzie przyjemnością.

Cytat:
Napisany przez M@X
iPhone 4S kreci filmy HD 1080p porownywalne z Canonem DSLR : http://www.redmondpie.com/iphone-4s-...-camera-video/
Niedługo usłyszymy, że iP4S robi fitki jak lustrzanka za 5k... M@X zlituj się proszę...

-----

Wiem, ze to chip ale nie mogłem się powstrzymać
http://www.chip.pl/news/oprogramowan...i-dla-androida

-image_full.jpg

Ostatnio zmieniany przez andy : 18.10.2011 o godz. 21:42
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post