Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.10.2011, 12:45   #2419
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Poczytałem o nim trochę więcej (tu jest też dobry test: http://www.cameralabs.com/reviews/Pa...mix_DMC_FZ150/ ) i naprawdę zaczyna mi się on podobać

Czekam jeszcze na dobrą recenzję SX40, ale w tym momencie wydaje mi się, że dopiero ewentualny (właściwie pewny) SX50 ma szansę z Panasonikiem konkurować.

Właściwie jedyne wady - większość niewielkich - jakie w FZ150 widzę, to:

- jednak mimo wszystko trochę mniejszy zoom niż u konkurencji (ale możliwość zmniejszenia rozdzielczość i w sumie uzyskanie zoomu prawie x50 trochę niweluje tę wadę)

- brak pokrętła przy obiektywie, co ma Sony (Canon nie ma)

- przy filmowaniu z większą ilością klatek na sekundę brakuje opcji pośredniej pomiędzy standardową rozdzielczością, a 240kl/s w 320*240. To jest już właściwie nieużywalne, a Canon ma także 120kl/s przy 640*480, co jest zupełnie sensowne. Na tym trochę mi zależy (szalejące koty ), więc tu plus dla Canona. Chociaż możliwości Panasonic wydaje się mieć, więc może jest szansa, że jakaś wersja firmware doda taką funkcję?

- brak możliwości robienia panoramy z ręki, co jest i świetnie działa w Sony

- i coś tam jeszcze było (też drobnego)

Ale poza tym aparat wydaje się właściwie (jak na superzooma) idealny Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie wymienić na niego SX1, który jednak pod względem jakości zdjęć jest trochę rozczarowujący.

Swoją drogą - jak to jest z tymi formatami video. Czemu się teraz tyle tego porobiło? Rozumiem jeszcze AVCHD i MP4 (na razie wolę ten drugi), ale te 25/30, 50/60 kl/s, w Canonie 24.. Po co tyle tych możliwości i róznic?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post