Czemu ponową krytyką? Nie przypominam sobie, żeby krytykował już wcześniej (mogę teraz ponownie

)
Oferty Amazona nie znam, jeśli chodzi o Google i ogólnie ich traktowanie danych użytkownika w różnych usługach, które świadczą (hosting poczty, zdjęć i innych) to powiedzmy, że z prywatnością informacji niespecjalnie mi się to kojarzy. Może jednak mówimy o czymś innym.
Co do reszty to wchodzisz w tematy, które mnie na tym etapie nie interesują i interesować nie będą. Jak już wspomniałem chodzi o zwykłe domowe dane. Takie, które nie chciałbym, aby były dowolnie wykorzystywane przez obce osoby, ale jednocześnie tragedia straszna by mi się z tego powodu nie stała. Nie mówimy tu o danych poufnych, firmowych czy niczym tego typu. Nie żądam tu dodatkowych zabezpieczeń poza szyfrowaniem, które stosują sam, ale na pewno nie chciałbym, aby to były dane ogólnodostępne. To wszystko.
Sprawa jest w sumie prosta - na jakim serwerze można trzymać dane bez ryzyka, że będzie problem z dostępem, czy też ogólnie jakością świadczonej usługi. To wszystko. W tym momencie niczego więcej nie szukam i za nic więcej nie chcę płacić.