Dyskusja: Linux i szatan :]
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.10.2011, 12:22   #41
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Jeżeli jesteś wierzący, to automatycznie wierzysz też w istnienie szatana oraz jego działania. To raczej temat na rozmowę z księdzem (na pewno nie ze mną), ale to co się Tobie jawi, a co jest faktycznie to mogą być dwie różne rzeczy.

Trochę się interesowałem tematem opętań (z ciekawości, na tej samej zasadzie co UFO) i jak poczytałem i posłuchałem księży i znajomych - to wole się od tego trzymać z daleka, ale każdy oczywiście zrobi jak uważa. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że 70% osób (a może 90?) powie że to bzdura i bajki do straszenia małych dzieci - mają prawo - ja nie będę się spierać, bo to nie miejsce na to.
Sobrus ma rację - wszelkie "sprawy czarowników oraz wszystko co się tyczy ciał astralnych" nie jest przeznaczone dla wierzącego chrześcijanina. Otwiera furtki w naszym umyśle, przez które "Sami wiecie kto" może się wślizgnąć i wtedy przestaną to być zwykłe pokusy z których można się otrząsnąć, wyleźć, wyspowiadać ale właśnie opętanie. Największą radością Kusego jest fakt,że doprowadził do tego ,że ludzie przestają wierzyć w personalne zło. W końcu możemy prosto wyjaśnić - Mamy WOLNĄ WOLĘ i żadne wróżki, taroty, horoskopy, gwiazdy i planety nie powinny sterować naszym życiem.

Co do Linuxa...Może i tak być,ze programiści mają dziwaczne skojarzenia i nazwą jakiś produkt w sposób, który innym nie odpowiada. Gdyby Kusy mieszał w Linuxie to już chyba ten System by rządził a nie Windows . A tak , mimo,że darmowy, Linux niewielu ma wyznawców.

Pamiętacie ze Spectrum ? Bytes behemot czy jakoś tak - zgłaszał się taki komunikat...

@Berion - zobacz a niektórzy uważają ,ze Kościół jest za nowoczesny i powinien powrócić do obrzędów Mszy Trydenckiej (po łacinie, ksiądz tyłem do wiernych). Lefebryści, Bractwo św. Piotra czy Piusa X. Sobór Watykański II uznają za zbyt postepowy. Wbrew pozorom tradycja nie jest zła bo łączy nas z pokoleniami sprzed wielu setek lat. To,że jej nie rozumiemy to nasza wina, bo nie chce nam się jej zgłębiać.
A egzorcyści nadal są potrzebni, ściśle współpracują z psychologami i psychiatrami i wiedzą, komu właśnie oni mają pomóc.

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 22.10.2011 o godz. 12:30
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post