Witam mam taki problem otóż stworzyłem kilka filmików z własnym podkładem dźwiękowym są nie długie max 2 minuty tylko problem tkwi w tym że na oryginale obraz jest w systemie Pal rozdzielczość 720/576 i format obrazu 4:3 a chciałbym uzyskać na wyjściu te same parametry tylko z obrazem 16:9 ponieważ gdy montuję sobie jakiś film to zawsze przed menu dodaję krótki filmik.Przeważnie są to zmontowane walki z własnym podkładem dźwiękowym.Gdy taki filmik dodam przed menu to po montażu i nagraniu na płytę dvd jest wszystko ok oprócz tej wstawki przed filmem.Konkretnie mi chodzi o to że obraz jest kwadratowy i albo ze wszystkich 4 boków są czarne pasy lub tylko są po bokach czyli lewym i prawym a chciałbym na wyjściu mieć jak w oryginalnym formacie 16:9 czyli pasy logiczne góra i dól lub obraz aby był na całym ekranie bez pasów.Może mi ktoś pomóc aby taki efekt uzyskać i jakim programem tego dokonać

Będę wdzięczny za pomoc jeśli to możliwe oczywiście aby była możliwość bez utraty jakości na obrazie lub jak najmniejszej jej utraty.