Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.10.2011, 08:10   #3651
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
http://www.chip.pl/serwis/apple/news...dziony-produkt

Jeżeli to prawda, to znaczyłoby że Google się rzeczywiście wzorowało.
Z tekstu wynika, że CEO Google wcale nie zaprzeczał, a nawet proponował pieniadze.
Z tego co wiem, iOS był w produkcji mniej więcej od roku 2003, więc było sporo czasu.

A to już moim zdaniem przesada, prawdę mówiąc to ja nie wiem które urządzenie to iPhone, a które to Samsung ...po kształcie przycisku mniemam ze iP jest po prawej.

http://www.chip.pl/news/sprzet/telef...-zobacz-efekty

iPhone tak wyglądał ponad 4 lata temu, ale ... przecież nikt nic nie skopiował Czy to całkowity przypadek, że wyglądają identycznie?
Zarówno system, jak i design urządzeń są tak podobne, że brak "inspiracji" jest dla mnie wykluczony.
Tu nie chodzi o zarys koncepcji UI, czy kształtu telefonu. To jest jawna kopia.

Brawo dla Jobsa i Apple, że pokazał całemu światu, jak powinien wyglądać telefon komórkowy
Natomiast dla pozostałych firm coż... uważam że to niesprawiedliwe, że ja nie potrafie odróżnić iPhone od SII, ani Galaxy Pada od iPada, a Apple nie ma prawa się bronić.
Ja nikomu nie bronie robić produktów lepszych od Apple ... ale niech będą INNE, jak Palm Pre, albo Windows Phone 7.
Z Androida robi się bezczelna kopia.

WP7 wygląda nowocześnie? Tak. Jest wygodny? Bardzo. Jest podobny do iP? Nie. Bo Microsoft najwyraźniej ma klasę i nie zamierza małpować.
Choć oczywiście niektórzy doszukają się podobieństwa do LCARS.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.10.2011 o godz. 08:51
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post