No właśnie, nie napisałem. Za pół roku kończy mi się okres zobowiązania w UPC i wtedy na pewno rozejrzę się dokładnie w ofercie innych dostawców biorąc pod uwagę powyższe zdarzenie. A na szczęście mogę w tej chwili wybierać z oferty 4 konkurentów
Jest jeszcze jedna rzecz nie tak w UPC, skoro już zacząłem temat. Wcześniej miałem Astera i mimo, że miałem do nich inne zastrzeżenia, to przyzwyczaili mnie do jednego: jak zmieniają ofertę dla nowych klientów, to z automatu dostosowują do niej parametry dla starych klientów. A UPC?
W UPC oczywiście nie. Jeśli podpisałeś cyrograf na 12/24 miesiące to płacz i płać, choćby nawet obniżyli ofertę w dzień po podpisaniu! Dochodzi do takich kuriozalnych sytuacji, że przy końcu zobowiązania proponuję mi przedłużenie umowy owszem, z upustem, ale i tak wyższą cenowo ofertę i z gorszymi parametrami, niż ma nowy klient, z ulicy. W moim przypadku już dwukrotnie kończyło się to tym, że rozwiązywałem z nimi umowę, a nową podpisywała żona jako nowy klient. Niestety wiązało się to z zapłaceniem tzw. kosztów instalacji, które uważam za jawne wyłudzenie ze strony UPC.