Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.10.2011, 10:30   #12
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie czaje czemu porównujecie WM6 do iOS.
Mam WM6 i za cholere nie wiem co w nim podobnego.
Wygląda jak PocketPC 2000 na sterydach.
Ekran today troche podmalowali i to wszystko.

Obsługa palcem istnieje w postaci brudzenia sobie ekranu.
Z resztą Microsoft chyba wymagał, nie wiem do której wersji, aby każde urządzenie zgodne z PocketPC miało odpowiednią ilość przycisków.
dwa soft keye, przycisk windows, przycisk dyktafonu , action, kierunki itd.

Jak to sie ma do jednego przycisku i ekranu multitouch?

Wiadomo to tylko inny ekran i tylko mniej przycisków, nic wielkiego to wciąż telefon i dzwoni - ale na tym polegała innowacja. Że jakoś nikt wcześniej takiego "niczego wielkiego" nie zrobił.
Pomysły Jobsa często były bardzo proste, ale duzo zmieniały.

A czy na plus to już inna rzecz, ja lubie przyciski.

Thunderbolt - podłączasz urządzenie zawierające monitor, głośniki, mikrofon, kamerę, hub USB czy firewire i zasilanie JEDNYM kablem.
Niby nic wielkiego a jednak sporo zmienia na biurku. Pomysł prosty do bólu - mieć jeden kabel.
Podpinasz MacBooka Air do monitora i w tym momencie twój lapek zaczyna się ładować i zamienia w mini-desktopa.
Proste? Jak cholera! Atrakcyjne? Bardzo! Właśnie takie mają być urządzenia Apple.

Jeżeli Apple chciałoby być oryginalne - to jak to opatentować? No nie da sie opatentować liczby kabli więc niedługo będziemy mieli masę naśladowców.
Ale będę pamiętać że pierwsze miało to Apple.

Co nie zmienia też faktu że jestem po stronie USB, bo Thunderbolt jest według mnie zbyt drogi do tanich urządzeń peryferyjnych.

Cały problem Apple polega na tym, że to są bardzo proste pomysły w swojej istocie, których nie da sie opatentować.
Ale dotykaja problemów które były kulą u nogi użytkowników przez lata, tyle ze kazdy sie juz przyzwyczaił, że "tak musi być".

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.10.2011 o godz. 10:48
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post