Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.10.2011, 11:06   #13820
paprykarz
Banned

Data rejestracji: 04.10.2011
paprykarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Wczoraj w TV był przypadek który juz pojawił sie na forum.
Że 27-letni oszust pod przykrywką pozyczki "kupił" duzy dom za 36tys zł
i teraz wykurza właścicieli.
Nie do końca jest jasne jak to sie stało, bo notariusz ma obowiazek przeczytac umowę na głos i pouczyć o konsekwencjach obie strony.
A tego nie uczynił ::

Ostatnio ten wynajął ekipe, która włamała sie (inaczej tego nie nazwę, wyłamali bramę i zdewastowali dom) na teren posiadłości i wymontowała drzwi i okna, żeby w środku było zimno.

Policja była bezradna.
Pewien mój kolega z Niemiec kupił w 2008 roku dom w Ł., aby spokojnie umrzeć na łonie Ojczyzny, z której kiedyś musiał uciekać.

Przyjechał do Ł. powtórnie po kilku miesiącach i w jego domu jacyś inni ludzie mieszkali. Okazało się, że ten sam notariusz w porozumieniu z właścicielem sprzedał ten dom wielokrotnie.

Kolega Wiśnia poszedł do sądu, ale skończyło się tym, że sąd oskarżył go o "cichą zmowę", czyli czyn nie istniejący w żadnym kodeksie i prokurator zaczął Wiśnie ścigać.

Wiśnia ustalił, że sąd, prokurator i notariusz są skoligaceni i jako że i tak miał nowotwór, kupił pistolet i postanowił ich powystrzelać. Pokazywał mi na Skype tego guna, wielki był i fajny, zamówił jeszcze u Arabów maszynowy za 3000 euro. Słuchałem też nagrania jak dzwoni do córki sędziego, z informacją do którego gimnazjum chodzą dzieci i że je pozabija.

Niestety rozpoczęły się powikłania, latem zeszłego roku Wiśnia został przykuty do łóżka i w grudniu zmarł. Szkoda.

Ostatnio zmieniany przez paprykarz : 28.10.2011 o godz. 11:09
paprykarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post