Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.10.2011, 20:02   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
http://www.chip.pl/serwis/apple/news...dziony-produkt

Jeżeli to prawda, to znaczyłoby że Google się rzeczywiście wzorowało.
Z tekstu wynika, że CEO Google wcale nie zaprzeczał, a nawet proponował pieniadze.
Z tego co wiem, iOS był w produkcji mniej więcej od roku 2003, więc było sporo czasu.
Może i był ale jak wtedy wyglądał? UI iOS tak na prawdę nie różni się od tego w zwykłych telefonach SE. Pokazywałem już jak wyglądały menu w zwykłych telefonach z okresu 2005-7 roku.

Cytat:
A to już moim zdaniem przesada, prawdę mówiąc to ja nie wiem które urządzenie to iPhone, a które to Samsung ...po kształcie przycisku mniemam ze iP jest po prawej.
Zdecydowanie przesadzasz. SGSII ma całkiem inne kształty, to że jest prostokątny to chyba normalne w przypadku telefonów..
Samsung tak w ogóle to ma 3 przyciski, jeden fizyczny oraz dwa dotykowe.

Cytat:
iPhone tak wyglądał ponad 4 lata temu, ale ... przecież nikt nic nie skopiował Czy to całkowity przypadek, że wyglądają identycznie?
Zarówno system, jak i design urządzeń są tak podobne, że brak "inspiracji" jest dla mnie wykluczony.
Tu nie chodzi o zarys koncepcji UI, czy kształtu telefonu. To jest jawna kopia.
W samsungu jedno menu wygląda identycznie i tyle. Polecam wejść sobie gdzie indziej i zobaczysz różnicę - na yt pełno filmików z recenzjami, możesz tam zobaczyć środek telefonu.

Jak napisałem wcześniej SGSII ma całkiem inną obudowę. To, że jest prostokątem z wielkim wyświetlaczem na środku nie znaczy, że jest taki sam...

Cytat:
Natomiast dla pozostałych firm coż... uważam że to niesprawiedliwe, że ja nie potrafie odróżnić iPhone od SII, ani Galaxy Pada od iPada, a Apple nie ma prawa się bronić.
Kolejny raz zachęcam do zobaczenia zdjęć tych urządzeń. To, że inne też są prostokątami nie dowodzi, że są identyczne..

Cytat:
Ja nikomu nie bronie robić produktów lepszych od Apple ... ale niech będą INNE, jak Palm Pre, albo Windows Phone 7.
Z Androida robi się bezczelna kopia.
W którym miejscu Android jest taką bezczelną kopią?
Jak na razie to wszyscy piszą, że Android to kopia ale jakoś nie potrafią podać dowodów.

Co do WP7 to zgadzam się w 100%, że jest systemem cholernie innowacyjnym.
Co do Palm Pre to proszę o jakieś zrzuty na poparcie tej inności.

@sobrus w pracy udowodniłem już swoje racje

###########################

Czy to prawda, że iP4S nie posiada szkła Gorilla Glass?
Pełna lista produktów, które mają takie szkło: http://www.corninggorillaglass.com/p...-products-list

Ostatnio zmieniany przez andy : 30.10.2011 o godz. 20:04
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post