Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.10.2011, 21:39   #3728
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Pozostał w mej pamięci ten program i jego prowadzący, i nie chcę sobie zmieniać tego wrażenia oglądając go po 30 latach - nauka w tym czasie posunęła się mocno do przodu i to co kiedyś pobudzało wyobraźnie, teraz wywołuje tylko uśmiech.
Absolutnie się nie zgadzam. Jakiś czas temu obejrzałem wszystkie odcinki (dokładnie 200) dostępne w sieci i byłem zaskoczony jak wiele rzeczy z tamtych nowinek nadal obowiązuje, a niektóre do teraz nie są w powszechnym użyciu. Choćby odcinek o zapisie cyfrowym na płytach, tranzystorach, zastosowaniu lasera w medycynie, opatrunkach, cukrze czy ziołach w lecznictwie. Wiele tematów jest omawianych od zupełnych podstaw, które nigdy się nie zmienią. Nawet jeśli teraz są inne rodzaje benzyny niż "niebieska i żółta" to zasada wytwarzania paliw z ropy jest bardzo podobna. Moim zdaniem ten program idealnie pobudza wyobraźnię i nigdy nie przestanie edukować. Co więcej, mnie przykładowo w wielu momentach zmotywował do porównania jak obecnie wygląda teraz jakiś problem ...