Cytat:
Napisany przez sobrus
Nie wiem, ale nawet jeżeli to co w tym dziwnego? z tego co wiem Google też może robić takie rzeczy na Androidzie.
Mogą robić co chcą, taki urok marketów.
edit:
wiem o co Ci chodzi, to faktycznie słabe ze strony Apple. Ale to ich aplikacja i ich platforma. Wersje beta są ogranczane czasowo, darmowe programy stają się płatne.
Więc Apple miało prawo tak uczynić, w końcu nie mogli testować Siri na nie istniejącym telefonie.
Poza tym mogli mieć problem z obciążeniem serwerów Siri, a tak mają podwójną korzyść - mniej użytkowników i więcej chętnych na 4S.
Byznes yz byznes.
|
Chciałbym, żebyś zrozumiał, że to nie jest zwykłe hejtowanie z mojej strony. Ja pracuję w tym biznesie naprawdę kupę lat i twierdzę z całą stanowczością: nie ma takiej możliwości, żeby producent legalnie odebrał prawo użytkowania programu (w danej, określonej wersji) swojemu użytkownikowi. Jest to możliwe tylko w wypadku:
- wersji Beta, przy instalacji której użytkownik zgadza się z tym, że jej używanie jest ograniczone czasowo
- zmiany wersji, gdzie np.. wersja 3.4 jest darmowa, ale wersja 4.x jest już komercyjna
Producent może również poinformować o zakończeniu wsparcia technicznego (darmowego lub płatnego) określonej wersji.
Nie ma takiej prawnej możliwości, że "darmowe programy stają się płatne."
Jeżeli zainstalowałeś darmową wersję i w umowie licencyjnej nie jest precyzyjnie określone do kiedy jest ona ważna, to nic tu nie może nagle "stać się" płatne.
"Poza tym mogli mieć problem z obciążeniem serwerów Siri, a tak mają podwójną korzyść - mniej użytkowników i więcej chętnych na 4S."
Ja bardzo przepraszam - czyli jak ktoś ma problemy z serwerami to może przerobic dowolny darmowy program na płatny? Stary przyjacielu, pomyśl chwilę zanim następnym razem napiszesz takie bzdury.
"z tego co wiem Google też może robić takie rzeczy na Androidzie."
1. Nie pytałem o Androida, którego nie używam i który chwilowo mało mnie obchodzi.
2. To co piszesz to kopia starego bon motu "a u was to murzynów biją" ze słynnego dowcipu z czasów komuny