Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.11.2011, 08:44   #3764
yossi
Gość

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Yossi to była wersja beta. Czyli wersja testowa.
I taka wersja może przestać działać, a Ty nie traktuj tego jakby Apple zabrało użytkownikom gotowy produkt. Choć i Apple i Google ma taką możliwość (odinstalowywanie aplikacji zdalnie) i na to użytkownik musi sie zgodzić przy korzystaniu z tych telefonów. W Androidzie nazywa się to Remote Kill Switch i zapewniam Cie że może odinstalować nie tylko bety:

http://androinica.com/2010/06/google...-android-apps/

Wyszedł 4S, legalnie skończyły sie testy i legalnie beta się też skończyła. Period.

A skąd wiesz że w umowie licencyjnej nie było, że beta może przestać działać kiedy Apple sobie zażyczy?
Pewnie zarówno Apple i Google mają w umowach, że mogą odinstalowywać co chca i kiedy chcą i umowa konkretnej apki nie ma nic do tego.

I teraz Apple miało możliwość - wersję 1.0 udostępnić wszystkim milionom posiadaczy iPhone i obciążać sobie serwery, co wpłynęłoby niekorzystnie na działanie Siri także na 4S (obciążona Siri po prostu nie odpowie, z czego Yossi będzie się śmiać).....albo udostępnić garstce z 4S, zwiększając także atrakcyjność nowego produktu.

No to wybrali to drugie.
Przeczytaj jeszcze raz uważnie to, co napisałem:

Jest to możliwe tylko w wypadku:
- wersji Beta, przy instalacji której użytkownik zgadza się z tym, że jej używanie jest ograniczone czasowo
Jeżeli zainstalowałeś darmową wersję i w umowie licencyjnej nie jest precyzyjnie określone do kiedy jest ona ważna, to nic tu nie może nagle "stać się" płatne
"z tego co wiem Google też może robić takie rzeczy na Androidzie."
1. Nie pytałem o Androida, którego nie używam i który chwilowo mało mnie obchodzi.
2. To co piszesz to kopia starego bon motu "a u was to murzynów biją" ze słynnego dowcipu z czasów komuny

Ogólnie - zadałem pytanie. Wszelkie moje uwagi są bezzasadne, JEŻELI do tej pory Siri egzystowało WYŁĄCZNIE tyko wersja beta. Ja zadałem takie pytanie, ponieważ tego NIE WIEM. nie bardzo rozumiem jak mógłbym to wyrazić bardziej dosłownie.
Potwierdź, że do tej pory używałeś poprzednio dostępnej wersji Siri - jeśli tak, to będę miał kilka dodatkowych pytań, jeśli nie - to niepotrzebnie w ogóle odpowiadałeś na moje pytanie bo - jak wyraźnie w tym pytaniu zaznaczyłem - ono Ciebie ( w tym wypadku) nie dotyczy.
Jeżeli jesteś całkowicie pewny tego co piszesz. potwierdź, że do chwili wprowadzenia na rynek IP4S Siri było dostępnie wyłącznie jako wersja beta.

"(obciążona Siri po prostu nie odpowie, z czego Yossi będzie się śmiać)."
Mam o wiele lepsze powody do śmiechu, niestety - obiecałem co najmniej 2 sympatycznym osobom na tym na tym forum, że tego nie zrobię.
Gdybyś miał wątpliwości to zauważ: nie wyśmiewam, nie wypowiadam swoich opinii, nie komentuję. Wyłącznie cytuję lub zadaję pytanie. A na niektóre pytanie cholernie ciężko jest uzyskać odpowiedź.

P.S. Jesteś jedynym chyba fanem Apple jakiego znam, który umie ze swojego sprzętu wycisnąć polskie znaki.
  Odpowiedz cytując ten post