Cytat:
Napisany przez yossi
Bardzo szczerze przepraszam, takie odniosłem wrażenie, ale człowiek jest omylny (z wyjątkiem SJ oczywiście). Kajam się i masz u mnie piwo (lub cider - "if you know what I mean - tak - to jest aluzja)
I tutaj trochę zgłupiałem. Według mnie - prostego człowieka, to nie ma wielkiej różnicy pomiędzy następującymi sytuacjami:
a) zostało odinstalowane z komórek (efekt: nie działa)
b) przestało działać (efekt: nie działa)
|
Jest duża różnica, bo o ile producent udziela Ci licencji na korzystanie z aplikacji i masz prawo się wściekać gdyby to cofnął, to nie zobowiązuje sie dożywotnio jej wspierać/utrzymywać serwerów do niej.
Korzystać z apki dalej możesz, ale akurat ta konkretna bez serwera jest bezużyteczna.
I to dotyczy wszystkich produktów - gier, systemów operacyjnych i aplikacji.
O ile jednak niektóre produkty tracą przez to tylko część możliwości (np. windows traci mozliwość update) to Siri (czy antywirus, gra online) tracą sens istnienia.
Przykładowo EA niedawno zaprzestała świadczenia usług online do wielu swoich gier. I maja prawo. Nawet mimo że uzytkownicy te gry KUPILI.
Jeżeli to były gry stricte online, to pudełka z mimi mogą sobie zostawić co najwyżej na pamiątke.