Dyskusja: Linux i szatan :]
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2011, 14:25   #94
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@Sobrus
Mała poprawka - nie wszystkich denerwuje krzyż, ale emocję wokół niego chyba wszystkich dotyczą.

Oczywiście, też niestety spotkałem księży bardzo pazernych na kasę.
Ale mam nawet gorsze doświadczenia -w sensie poznawczym. Znałem pewnego księdza, który prowadził na znaczną skalę dzialalność charytatywną. Nawet był z tego znany. Niestety z drugiej strony była to dosyć kłamliwa "bestia".
Nie wspomnę o gorszych przypadkach.

A taki humorystyczny dotyczy mojego kuzyna, który zrzucił sutannę dla blond-parafianki.

Warto też wspomnieć o tak wspaniałym księdzu, jak O. Wacław Oszajca. Niezwykła osoba. Wielkopolanie przyznają się do niego jako jednego z czołowych poetów. Choć w Poznaniu to on już od jakiegoś czasu nie mieszka.

Nie mniej niezależnie od historii związanych z księżmi lub biurokracją kościelną, to nie można tego w prostej linii przenosić na krzyż. Ten przecież nie jest znakiem towarowym zastrzeżonym dla KK.

Kogoro Akechi
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post