Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.11.2011, 20:55   #13912
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Faktycznie, może i obserwować można mniejszą frekwencję na niedzielnych Mszach Św. Mówią o tym księża na sprawozdaniach z kolędy. Duże osiedla , takie jak Popowice czy Gądów we Wrocku, tracą stałych mieszkańców (umierają emeryci, młodsi kupują domy, mieszkania w lepszych osiedlach) a na ich miejsce przychodzą albo wynajmujący mieszkania studenci (nie chodzący do koscioła) albo ludzie "nowego chowu", kościół omijający z daleka (chyba,że ślub, pogrzeb). Ale bardzo źle nie jest. Podstawowe Msze , powodują wypełnienie kościoła osiedlowego i tak jest nie tylko w Święta. Mniej ludzi chodzi na 18 czy 21. Ale to normalne.

Przy okazji - ślub brałem i od opłat nie zbankrutowałem . Z wrodzonego skąpstwa dałem nawet mniej niż przyjete i nikt mnie nie pogonił . Księża oblaci nie naciagają ludzi po kolędzie, kazdy daje ile może i chce,

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post