Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2011, 14:55   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Hmmmm... w dzisiejszych czasach, to oczywista oczywistość, cytując klasyka:
Cytat:
Digital rights management (DRM, pol. cyfrowe zarządzanie prawami) ***8211; oparty na mechanizmach kryptograficznych lub innych metodach ukrywania treści system zabezpieczeń mający przeciwdziałać używaniu danych w formacie elektronicznym w sposób sprzeczny z wolą ich wydawcy.

W założeniu mechanizm taki ma służyć ochronie praw autorskich twórców, w praktyce może być wykorzystany do dowolnego ograniczenia możliwości korzystania z danych w systemach komputerowych i multimedialnych. DRM jest szczególnym przypadkiem systemu zarządzania prawami do informacji (IRM), stosowanego także do ochrony informacji objętych różnymi formami utajnienia
Mechanizmy DRM powodują nie tylko takie kłopoty, jak ty masz, powodują tez niemożność odtwarzania płyt, legalnych, na niekiedy markowym sprzęcie.
Najlepszym przykładem, jest mój odtwarzacz Grundinga, na którym nie można odtwarzać części legalnych płyt, i cala masa opisów w internecie, mówiąca o rożnych, niekiedy zaskakujących problemach.
Ale nie jestem specjalista od łamania zabezpieczeń, wiec jakby to nie moja bajka.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post