Cytat:
Napisany przez Kogoro
Nadal nie jestem przekonany, czy zachowanie policjanta było przesadzone. Dla mnie nadal filmik pokazuje sytuację wieloznaczną, a artykuł nie wypełnia wszystkich luk informacyjnych.
Po obejrzeniu filmu dla mnie jest jasne, że policjanci dostali rozkaz zatrzymania grupy osób. Najwyraźniej uważali tych ludzi za niebezpiecznych. Takie osoby należy natychmiast zneutralizować, w taki sposób by odechciało im się stawiania oporu.
Kloc zasłania się dosyć skutecznie - umiejętnie lub przypadkowo. Według zacytowanego tekstu skończyło się na siniakach i zadrapaniach a nie wstrząśnieniu mózgu lub gorszych obrażeniach.
Pytania:
Czy dokonano obdukcji?
Jakie powziął środki na swoją obronę? Dalszą, nie tą na gorąco po zatrzymaniu.
Został oskarżony o naruszenie nietykalności cielesnej TEGO funkcjonariusza? Czy jakiegoś innego?
Pytań mógłbym mnożyć, bo jest co wyjaśniać.
Rozumiem, że on się broni, że chroni go jego znajomy i ma dobrą opinię u pracodawcy, ale dla mnie to za mało. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda z drugiej strony.
Swoja drogą nie dawno zatrzymano byłego poznańskiego kibola, zawodnika i trenera MMA. Nie patyczkowano się z nim, za pomoc w zatrzymaniu posłużyły granaty hukowe.
Nie wybielam policjantów, po prostu chciałbym znać prawdę. Do zachowania policji jako całej formacji mam sporo obiekcji. Ale możliwe jest także, iż część błędów była spowodowana przez urzędników miejskich. (chodzi oczywiście o całość ich działań, rozkazów, decyzji z 11.11, a nie zatrzymanie Kloca).
|
Prawdy raczej nie poznamy bo zauważ że nikt tak naprawdę nie chce tego wyjaśnić- a o wielkich mediach nie wspomnę -na konferencji prasowej rzecznik Komendy Głównej kłamał w żywe oczy że chłopak nie został zatrzymany i nie mają pojęcia kim jest i gdzie jest

i jak czuję się poszkodowany niech się zgłosi -jak widać prawda jest całkiem inna -po prostu gdyby nie film nie miałby żadnych szans na obronę -oczywiście trudno stwierdzić co zaszło ale w interesie policji było ujawnienie wszystkich materiałów w tej sprawie a jeżeli posuwają się do tak perfidnych kłamstw najwyraźniej skazali go dla statystyk ale nie zorientowali się że jest XXI wiek i telefony mają niezłe kamery.