Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.11.2011, 09:36   #9
Kapitan
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2004
Kapitan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Profes Podgląd Wiadomości
Jakiego użyłeś nero? Ja w nero 8 ustawiałem x2, a nagrywało x1. To samo miałem w ImgBurn. Ale zainstalowałem nero 11 triala i zaczęło sie dobrze nagrywać. Po testach kopiowanie z płyty na hd ok. 35000 KB/s, stacjonarka odtwarza bez problemów. Niestety Opti drive dalej nie może przetestować.

Aha i jeszcze jeden dziwny objaw w opti drive przy próbie stworzenia "test dysku" wyskakuje komunikat "No suitable disc inserted". Testowałem na 3 płytkach i to samo.
Uzylem Nero 11. Jak pisalem, plytka poszla w niecale 50min (ustawienie x4). Wszystkie pliki wydaja sie byc poprawnie nagrane, plyta jest czytana. Niestety nie mam stacjonarnego odtwarzacza, zeby sprawdzic, czy ja czyta. Jesli idzie o OptiDrive - jest wciaz tak samo - czyli nedza zarowno pod wzgledem jakosci nosnika jak i jego odczytu. Przy odczycie (ustawieniu x8) pokazuje od 3,5 do x5 max. Malo tego OptiDrive rozpoczynajac chyba drugi etap testu nosnika wywala sie z niewiele mowiacym bledem 0502 cos tam. Google milczy. Poza tym w polowie nosnika przy odczycie w tymze programie, predkosc spada z x5 do x4 (taka szpilka do dolu) by za moment wrocic do x5. Jest identytcznie na dwoch nosnikach - pozostalych dowch nagrywanych na pocatku po prostu nie chcialo mi sie testowac.
Kapitan jest offline   Odpowiedz cytując ten post