Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.11.2011, 00:18   #4056
palikot
Banned

Data rejestracji: 20.11.2011
palikot zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości

A teraz pokaż mi kucharkę, która to zrobi (bo oczywiście Ty wiesz dokładnie gdzie i co trzeba wpisać nawet obudzony o 4 nad ranem). Co ja gadam: pokaż mi kucharkę, która wie, co to mp3 tags?
Nie traktuj proszę jak "czepianie się słówek", ale:
na Apple - UNIX właśnie w tym sęk, że nic się nie wpisuje
.
To na Windows user musi zapamiętać szereg czynności, prowadzących do określonego efektu. Tu wpisać, tam kliknąć, machnąć myszą i zakręcić korbką od cdromu.

UNIX to logika, to klocki Lego. Musisz wiedzieć jak ustawiać klocki i starczy: zbudujesz wszystko.
Dlatego nie jestem w stanie na forum nikomu podać konkretnego polecenia UNIX, prowadzącego do jakiegoś efektu. Muszę mieć konsolę pod palcami. Bez konsoli nie wiem nic.

A ja nie jestem nawet kucharką, więc mi nie słodź. Jestem absolwentem szkoły specjalnej.

W latach 1997-2003 jakoś tak się złożyło, że uczyłem wiele osób obsługi komputera, w różnym wieku. Zauważyłem, że ci którzy nie mieli wcześniej styczności z Windows, obsługiwali Linuksa bez problemu, a Windows wydawał im się absurdalnie trudny i niewygodny.

Mieszkałem z pewną kobietą, której złożyłem pierwszy komputer i zainstalowałem RedHat. Nawet nie chciała X Window System Pracę lic. napisała w TEX, pisała w XEmacs, posługiwała się awk, sed, grep, robotę ułatwiała sobie programami w bash, niekiedy w Lisp - a studiowała etnologię, nie była mat.-fizem, wręcz poetką była. Pisała te programy ot tak, z szybkością większą niż niektórzy na gg smarują. Kompletnie nie miała o tym pojęcia i dlatego do jakiegoś rysunku wynalazła w repo język programowania R ;P

Windows ogłupia.
palikot jest offline   Odpowiedz cytując ten post