Cytat:
Napisany przez palikot
To na Windows user musi zapamiętać szereg czynności, prowadzących do określonego efektu. Tu wpisać, tam kliknąć, machnąć myszą i zakręcić korbką od cdromu.
|
Na każdym OSie tak jest.
Cytat:
|
Jestem absolwentem szkoły specjalnej.
|
Ja też, nawet tej samej co ja.
Tylko hmm... co to ma do rzeczy? Tak samo co ma do rzeczy Unix do bibliotek, które nie zostały do końca przemyślane?
Cytat:
Mieszkałem z pewną kobietą, której złożyłem pierwszy komputer i zainstalowałem RedHat. Nawet nie chciała X Window System Pracę lic. napisała w TEX, pisała w XEmacs, posługiwała się awk, sed, grep, robotę ułatwiała sobie programami w bash, niekiedy w Lisp - a studiowała etnologię, nie była mat.-fizem, wręcz poetką była. Pisała te programy ot tak, z szybkością większą niż niektórzy na gg smarują. Kompletnie nie miała o tym pojęcia i dlatego do jakiegoś rysunku wynalazła w repo język programowania R ;P
|
Jasne. Pewnie tym emacksem przez sendmail przeszła przez potrójną ścianę ognia. Proszę Cie... Mam na co dzień do czynienia z różnymi ludźmi i dla nich każdy OS jest tak samo trudny w obsłudze - wszyscy startowali od zera i część z nich miała preinstalowany Ubuntu i Knoppix.