Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.11.2011, 17:37   #9
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
@Sebaw wgranie ponownie sterowników do mobo nie rozwiązałoby problemu?
Nie wiem, bo jestem po formacie.
Ale... przeglądając inne fora natknąłem się na pewne info., tzn. podczas instalacji systemu ładowane są sterowniki dla procka, który siedzi aktualnie w mobo (chodzi o rdzenie). Czyli jak mamy jednordzeniowca, to ładowane są sterowniki dla jednordzeniowców. Po zmianie procesora na większą ilością rdzeni, w menedżerze urządzeń wyświetla się tyle procków, ile jest rdzeni (tak jak u mnie), jednak w menedżerze zadań będzie widniał jeden rdzeń (tak jak u mnie), lub tyle, ile miał poprzedni procek. Powodem tego jest brak przeinstalowania pliku hal.dll przez system. Więc po formacie plik zostaje zainstalowany odpowiednio do procka i dlatego system obsługuje w pełni procesor. Niektórzy piszą, że warto zaznaczyć opcję "Wykryj warstwę HAL" w msconfig.
Problem dotyczy systemu XP oraz niekiedy Visty.
Na końcu muszę dodać, że powyższe informacje wygrzebałem w necie.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post