Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2011, 13:01   #3
milkos
Data rejestracji: 01.07.2011
milkos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po analizie problemu mam już parę przypuszczeń:

Problem nie jest pojedynczy, występuje w wielu moich plikach.
Zauważyłem że: zachowując ciągłość w odtwarzaniu, w pewnej sekundzie obraz zaczyna się kaszanić i tak jest już do końca klipu. Gdy przewiniemy moment utraty synchronizacji, to jest OK.
Avisynth jednak przetwarza plik w trybie ciągłym, gdy już nadejdzie zepsuty fragment, do końca klipu jest kaszanka.
Wrzuciłem tu:www 2shared com / file / gmYEYHqC / test.html przykładową minutę filmu, w 26 sekundzie zaczyna się sieczka, już do końca odtwarzania.
Problem nie dotyczy tylko kontenera TS, coś jest nie tak z streamem h264.
Robiłem także muxy do innych formatów (MP4, MOV, AVI), wszędzie po 26 sekundzie jest kiszka.

Oczywiście można wyciąć w skrypcie avisyntha te uszkodzone kilka klatek, wtedy problem znika - uszkodzone klatki wylatują, avisynth serwuje później cały czas poprawne dane - tak jakbyśmy ręcznie "przeskoczyli" zwalone klatki. Jednakże trzeba to robić manualnie i nie wiadomo oczywiście w którym miejscu należy usunąć uszkodzone klatki przed ciągłym obejrzeniem danego filmu...

Czym można naprawić tak uszkodzony plik TS (stream h264) automatycznie ?

Korzystałem także z innych transkoderów (nakładkę MeGUI, HandBrake'a AVS Video Converter) - wszystkie one po 26 sekundzie zawodzą.
Mam informację że kodując Ediusem można uzyskać prawidłowy przekodowany klik, jednak nie mam dostępu do tego kolosa.
Możecie poradzić jakieś inne encodery (pewno te które mają zaszyte w sobie dekodery h264) i nie korzystają standardowo z x264 i/lub avisyntha ?

pzdr
milkos
milkos jest offline   Odpowiedz cytując ten post