Cytat:
Napisany przez Reetou
Problem w tym, że czytać ze zrozumieniem potrafię, ale jak ktoś nie ma rozeznania w temacie, to myli pojęcia i wychodzi chaos - przynajmniej dla osoby, które jako takie pojęcie ma. Dopiero z dwóch postów poskładałem całość. Napisałem całym zdaniem: jest podmiot, jest orzeczenie, czegoś brakuje?
|
Powtórzę poraz drugi: brakowało informacji, że linków nie da się animować i wyjaśnienia tego dziwnego jak dla mnie rozwiązania z "intro effect". Dziwnego, bo u mnie to brzydko wygląda.
To podobnie jak ja (z dwóch postów poskładałem twoją oszczędną w słowach dotyczących meritum wypowiedź). Tylko ja miałem trudniejsze
zadanie, bo dużo mniej tekstu. Nie ma tu nic do rzeczy wiedza o standardzie DVD. W prostych sprawach (nie technicznych) też byśmy się nie zrozumieli.
Cytat:
Napisany przez Reetou
Natomiast sam efekt jest prosty do uzyskania pod warunkiem, że menu zyskuje funkcjonalność w momencie, gdy elementy tworzące menu przestają się poruszać po ekranie. Żadne ukrycie, bo nie możesz nic ukryć - albo masz menu, albo go nie masz. I wszystko. I stąd nazwa intro clip. I może jednak poczytaj o standardzie?
|
Aha czyli jednak da się to jakoś zrobić z sensem. Wreszcie dochodzimy do meritum.
Mogę ukryć linki, tworząc je przezroczyste (czytanie ze zrozumieniem).
To ty mnie osłabiasz. Mam czytać o standardzie, by dowiedzieć się
jak użyć "intro effect", by miało to sens/ładnie wyglądało?
Prędzej bym się tu spodziewał odesłania do manuala programu.
Tylko nie od tego jest forum prawda?
No dobrze zyskuje funkcjonalność, jak staje się statyczne, ale jak zrobić
by nie zostawały kolory/linki gdy się menu cofa po jakimś czasie?
Mnie zostają i nie wiem jak zrobić by nie zostawały (powtarzam się).
Gdy je ukryję (normal, selected, activated na przezroczystość) to ich nie widać nawet, gdy menu dojedzie do miejsca docelowego.
Nie wiem jak prościej już można to wytłumaczyć, bo piszę o tym od samego początku i nadal nie otrzymałem odp. jak to zrobić, a z tego co teraz napisałeś wynika, że jednak się da.
P.S. Przypominam, że to nie ja zacząłem odchodzić od meritum.
Zadałem w pierwszym poście jasno sprecyzowane pytanie i dokładnie
opisałem jaki efekt wizualny uzyskuję.
Nie spodziewaj się, że "wycieczki osobiste" pozostaną bez echa/riposty.