Cytat:
Napisany przez grzeniu
Te folie/siatki faktycznie wytrzymują dużo krócej, niż głowice z nożami w Philipsach.
Skóra po nich też jest podrażniona, czego nie ma po goleniu philipsem. Duże znaczenie mają tu indywidualne preferencje i przyzwyczajenia użytkownika.
|
U mnie czasem po goleniu Philipsem miałem podrażnioną skórę, więc nie traktowałbym tego jako regułę. Dużo zależy od tego w jakim stanie jest skóra podczas golenia. Ja np nie golę się rano po obudzeniu, bo wtedy skóra jest lekko napuchnięta i często miewałem podrażnienia. Wolę ogolić się wieczorem. Tak samo nie powinno się golić po prysznicu/kąpieli. Ale to już każdy musi chyba na sobie potestować. Oczywiście zależy to też od rodzaju zarostu, jak szybko odrasta itp itd
Tak jak grzeniu polecam przedstawienie pomysłu partnerowi i niech sam sobie coś wybierze

W końcu to on ma tego używać, więc niech będzie to coś, co sam by wybrał.
Jeżeli chodzi o wodotryski, to trudno coś tu doradzić sensownego. Ja osobiście nie kupiłem golarki z tą stacją myjącą, czy jak to się tam nazywa. Dla mnie to zbędny bajer, chociaż dla kogoś innego może to być przydatna funkcja. Najważniejsze, żeby golarka miała dobry akumulator, który wytrzyma chociaż tydzień bez ładowania, możliwość mycia pod wodą i oczywiście dobrze goliła