Witam!
Przepraszam z góry, że pierwszy post piszę i pierwsze co to proszenie o pomoc ale jestem pod kreską. Myślałam, że sobie poradzę, że w końcu dla kogoś kto chce kupić oryginalne - to nie będzie miał problemów - ale jak widać najwyraźniej się przeliczyłam i potwierdza się (mam nadzieję, ze nie) to że najlepiej to film po prostu ściągnąć z internetu (choćby te 8GB filmy)
Ale o co chodzi -otóż, chcąc oglądać ulubione filmy w najlepszej możliwej wersji, zakupiłam (z braku 40" tv, i proszę mi nie pisać komentarzy, że "trzeba było tv...") do swojego komputera odtwarzacz BR Samsung SH-B123L/RSBP. Przyszedł, sprzęt zainstalowałam, komputer go wykrywa, a monitor to Acer G245H (z obsługą HDCP). Komputer 6-rdzeniowy, monitor wyświetla te 1080, a urządzenia te połączone są ze sobą kablem d-sub (z przejściówką d-sub--dvi-d pomiędzy kablem, a komputerem), sam monitor posiada również wejście dvi-d.
Rzecz w tym, że po włożeniu filmu BR do odtwarzacza, uruchamia się CyberLink lu-Ray Disc Suite (który to rzekomo powinien odtworzyć mój film), klikam play iiiii...raz że pojawia się informacja że film nie współpracuje z myszką, ok, a zaraz po tym full stop i poniższa informacja:
This content is only allowed on a digital output. Ensure your display device uses a DVI, HDMI or DisplayPort connector. - (Error Code = 0121)
Run the BD Advisor tool for more information.
...i tu moje pytanie, czy tu chodzi o kabel? Czy coś innego, co powinnam była zrobić??
(chciałam załoyżć nowy temat, jednak u tu poległam, za kazdym razem po kliknięciu "Rozpocznij nową dyskusję" otrzymuję białą stronę a tematu nie ma...)