Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.12.2011, 16:58   #7
zet64
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2005
zet64 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale w sensie najlepszego w której kategorii ? Odczyt, zapis, szybkość, jakość, cisza ? Jest jakiś wiarygodny ranking nagrywarek opartych na testach a nie opiniach użytkowników ? Bo w necie masa opinii typu - ta firma jest najlepsza bo zawsze od nich miałem i działało. Itp. czytając opinie, to dowiadujemy się, że Asus jest bdb ale wiadomo że ktoś to dla niego robił kiedyś a teraz LiteOn chyba właśnie. Mnie jest obojętne jaki napis ma na panelu, ma działać z należytą jakością i zapewniać pewne możliwości niezbędne przy kopiowaniu zabezpieczonych płyt i kilku innych mniej ważnych z których mogę zrezygnować. W sumie to kopiowanie też nie jest priorytetem, ale wolę mieć kopię niż wypluć 200 zeta na grę która po dwóch dniach jest do kosza bo płytka upadła i przejechał po niej krzesłem synuś... albo pękła w środku itp. Najważniejsze żeby było najlepsze co produkują to wtedy będę wiedział że więcej nie da się zrobić. Nie mam nic na oku, szukam, pytam, śledzę Miałem LiteOny i było średnio, o LG nie wspomnę bo wszystkie padały totalnie bez uprzedzenia tydzień po gwarancji, Samsungi różnie ale nieciekawie ogólnie, Pioneery były ok ale już się skończyły w sensie produkcji - bo wciąż używam, miałem jednego Optiarca ale był od początku kiepski i po krótkim okresie przestał działać można powiedzieć, Asusa miałem napęd DVD więc nagrywarek nie znam a ponoć różniły się od modeli producenta softem który ponoć polepszał ich właściwości, jeśli wierzyć w coś takiego ... to co zostało ? Nie chcę wydawać też 5 czy 8 stówek bo opinie o takich sprzętach też widzę różne. Jest jakiś złoty środek ?

Jeszcze jedno mnie dziwi, polecane są modele sprzed rokui więcej ... to teraz złom produkują ? Wiadomo że od czasu zchińczyźnienia wszystkiego jakość spadła tragicznie, ale czy aż tak ?

Ostatnio zmieniany przez zet64 : 12.12.2011 o godz. 18:09
zet64 jest offline