Cytat:
Napisany przez Reimer
VERBATIM BD-R DL x4 Printable / Palony x4
I teraz pytanie skąd takie kiepskie wyniki ? Może ma ktoś jakiś pomysł ? Jeszcze nie widziałem, żeby przy Verbatimie wyszło tak wysokie LDC :/ :/
|
Powiem tak. Bylem zrozpaczony - sadzilem, ze nagrywara jest walnieta. Testowalem Verbatim Printable x4 - wiecej tutaj ->
http://forum.cdrinfo.pl/f107/liteon-...e-wolno-89989/
Ja praktycznie spalilem 6 plytek Verbatim DL Printable x4 i wsystkie wygladaly mniej wiecej podobie - kostmos. LDC w granicach 200, BIS ok 20, plytki nie do przeczytnia w polowie (ok 24GB)
Zaryzykowalem i zakupilem Verbatimi DL x6 w pudelkach (Jewel Box) szt 5. Wypalilem x4 i wyszlo tak. Co prawdaz koniec pierwszej warstwy ma bardzo wysokie LDC, ale ogolnie plytka wyszla przyzwoicie - LDC 4 z groszem i BIS 0,08
Swoje "beznadziejne" plytki Verbatim Printable x4 kupilem w Arcompie i niestety reszta powedruje do smietnika. Cos mi sie wydaje, ze nie jest to zbyt pewny nosnik (rozna jakosc?) Wskazywalby na to Twoje wyniki. Ktos inny palil - mial lepsze. Moje wypaly byly najgorsze ze wszyskich - powiedzialbym katastrofalne, wiec... jakies wnioski mozna z tego wyciagnac.
Ja w kazdym razie ciesze sie, ze to byla tylko kwestia plytek.