Cytat:
Napisany przez andy
Co do tego to słusznie. Czytałeś Bartez? http://www.appleinsider.com/articles..._82_share.html
To iście marketingowy bulszit. Nie ma to jak sobie zrobić pozytywny PR czyimś kosztem. No ale tak było zawsze, o Apple można pisać albo dobrze, albo wcale. Każda wada jest zamieniana na zaletę...
Cudownie sformułowane nie?
|
Gdzie tu wada albo zaleta? iOS i Android zamiatają wszystkich. Ale tak jak napisałem poprzednio, jak się chce znaleźć wady, to się zawsze znajdzie. Gdyby w nagłówku było, że iOS ma 82%, wtedy to byłaby manipulacja.
Cytat:
|
Nie oszukujmy się ale iOS nie będzie miał przewagi. Nie piszę tego dlatego bo mam sprzęt z robocikiem, ale dlatego bo, Apple jest zamknięte i swoim postępowaniem ucina sobie drogę do wielu użytkowników.
|
Do jednych sobie zamyka drogę, a do innych otwiera. Nie można mieć wszystkiego
Cytat:
|
Było by to zakłamane porównanie, bo oprogramowanie iOS można mieć tylko na jednym urządzeniu - iPhone (mówimy o smartfonach), natomiast Android jest na wielu, dzieki czemu użytkownik ma wybór i to wszystko się ładnie rozkłada.
|
Ale dlaczego zakłamane? Takie zestawienie pokazywałoby faktyczny układ sił na rynku. Dla Samsunga, czy SE to wcale nie jest zaleta, że konkurencja również ma Androida. Model Apple jest idealny, bo nie trzeba walczyć o udział na rynku w ramach tej samej platformy. Skoro pokazujemy, ile ma Apple, ile ma RIM (BlackBerry), to dlaczego nie podzielić producentów z androidem na pokładzie? I nie mówię tu, co jest lepsze, a co gorsze dla klienta. Rynek to rynek. Firmy są po to, żeby zarabiać pieniądze, a nie żeby robić klientom dobrze
Edit: znalazłem takie zestawienie:
And the winner is... Nokia (jeszcze)
Cytat:
|
Po trzecie to NIE APPLE, wymyśliło Siri - kupili firmę, która to oprogramowanie napisała.
|
Tak samo, jak google kupiło androida

Czasem nie ważne, kto jest autorem danego kawałka technologii. Ważne, kto to wszystko umiejętnie poskładał w jedną całość i potrafił to sprzedać