Cytat:
siban napisa***322;(a)
Chciałem jeszcze wyjaśnić pewną kwestię, mianowicie film, który znajdował się na płycie CD miał ok. 700MB (przynajmniej to sugerowały wielkości wyświetlane we właściwościach CD-ROMu i pliku znajdującego się zarówno na CD jak i na dysku) a to, że zajmował ok.300-400MB opierałem na obserwacji spodniej, fizycznej części cd.
[...] o to chodzi, że we właściwościach pliku zarówno na CD jak i dysku była ta sama wielkość [...]
|
Na pewno miał dokładnie taką samą wielkość (w bajtach, nie w MB)? Może tak się zdarzyć, ale to rzadkie. Sprawdź wielkość jeszcze raz, np Total Commanderem.
Obserwacja spodniej części może być myląca, gdyż np. przy zapisie w trybie Zone-CLV płytki mogą tak wyglądać. Rozumiem, że to nie Ty nagrywałeś płytkę, ale jeśli możesz to sprawdzić - sprawdź czy nie jest to nagrywarka pracująca w takim trybie (rzadkość zdaje się).
Może to wina tego, że mam dzisiaj watę w głowie (nocne balanżki), ale czegoś nie rozumiem: iso nie mogłeś zrobić, ok, ale czy mogłeś ten film zwyczajnie skopiować na hdd, nie używając żadnych magicznych programów? Żeby było jasne

, commnderem czy samym windowsem .avi skopiować na twardziela mogłeś?