Witam wszystkich,
jestem posiadaczem na nagrywarki Plextora o symbolu PX-W4824A. Nagrywarka wedlug specyfikacji pracujem w trybie ATA-33 (UDMA2). Najpierw nagralem nia plyte muzyczna - zadnych problemow. Wiec zadowolony przystapilem do buckupu moich materialow Video i Danych. Jak sie szybko okazalo nagrywarka ZLE WYPALA takowe materialy. Pliki video odtwarzane sa z bledami a plyty z danymi po prostu sa uszkodzone. Sytuacja niewesola moznaby powiedziec. Po kilkunastu reisntalacja systemu (cala paleta windows - od 98 do XP SP1) okazalo sie ze instalowaniu innego systemu, sterownikow do chipsetu etc. nic nie daje. Przyszedl do mnie kolego kilka dni po incydencie (wierny czytelnik cdrinfo) i probowal roznych rzeczy. W koncu wylaczyl tryb DMA dla nagrywarki (z ATA33 tryb pracy zmienil sie na PIO4). I wtedy nagrwarka zaczela poprawnie wypalac CDki wszelkiej masci. Ale niestety jestem stratny na tej operacji poniejwaz nagrwarka nagrywa w tej chwili z maksymalna predkoscia 18x-20x i przy nagrywaniu obciaza procesor w 80%. Pisze na tym formu bo moze ktos spotkal sie z podobnym problemem? Nagrywarka nie nalezy do tanich dlatego jestem abslotnie zaskoczony

Jeslr ktos cos wiec to prosze o pomoc!!
Moja specyfikacja:
Plyta Asus P4S8X SiS-648;
Nagrwarka Plextor PX-W4824A bios 1.03;
Toshiba DVD 16x (pracuje rowniez w trybie ATA-33) podpieta pod ten sam kabel co plextor;
2x Barracuda IV 80 gb;
Ati Radeon 9700;