posłuchaj Luzaczek - o problemach z Nero słyszałem i stwierdziłem, jedynie, że to sprawa marginalna.
nie twierdze że się Chip nie zna tyle, że ich test był robiony w listopadzie. na krążkach Verbatima nagrywałem i wszystko jest OK.
Chip to robił na piewrwszej wersji Biosu a po to są update firmawere żeby z nich korzstać. nagrywałem na większości nośników dostępnych w Polsce (bez noname) i nie miałem żadnych problemów.
i ciekaw jestem jakie grupy przglądasz ? i o jakim fatalnym Biosie mówisz ? 1.0e czy 1.0f czy 1.0g ? bo ja na swój nie narzekam.
a teraz sprawa najważniejsza - po co się kupuje za ciężkie pieniądze nagrywarkę DVD

po to żeby kopiować gry ? po to żeby służyła jako odtwarzacz ? NIE - żeby nagrywała płyty DVD i to Sony robi znakomicie. nie ma urządzeń tego typu, które świetnie robią wszystko. równie dobrze mógłyś narzekać, że Ferrari to kiepska bryka bo ma mały bagażnik i wchodzi do niego tylko worek kartofli

poza tym sam przyznasz, że wsparcie dla obu formatów to reewlacja

a decyzja Microsoftu o wsparciu standardu PLUS nie wróży dobrze MINUSOM do których należy LG.
ty cytujesz jeden numer Chipa i na oczy zapewne nie widziałeś nic poza tym LG i próbujesz robić za eksperta. ja testowałem wszystkie dostępne modele nagrywarek jakie pokazały się w Polsce. zajmuję się takimi zagadnieniami zawodowo i nie mądrze się tak jak ty tylko staram się pomagać ludziom na tym forum. i bez takich tekstów
"Tylko prosze Cobra, nie mowi, ze Chip sie nie zna, nie czytales, nie wierzysz i by Ci znow przytaczac pol postow z innych grup, jak z nero bylo... prosze..." - bo mnie wnerwia taki protekcjonalny ton.