Cytat:
Napisany przez Demek
max sie nie odniesie bo nie ma ochoty (czytaj argumentow).
|
Tak też myślałem

Nieźle to musi go boleć
Cytat:
Napisany przez yahol
Momenty były  !!!
Przeglądam, bo absurdalność dyskusji i postaw, co poniektórych, przywraca mi wiarę w człowieka 
|
Do czego konkretnie pijesz? Wybacz ale z twojego bełkotu nic a nic nie rozumiem, zresztą nie tylko ja...
Cytat:
Napisany przez pali
Tia, jak się okazało,
że to w Androidzie był problem z CarrierIQ, a nie w iPhone, jak się z początku wydawało,
to Ty argumenty ad personam i ordynusy, a andy zacytował pół kolektywu.
|
Bzdury opowiadasz. CarrierIQ nie ma nic wspólnego z Androidem. To telekomu z USA go wrzucały do sprzedawanych słuchawek. To nie Google go tam umieściło.
Natomiast kto inny jak nie Apple wrzuciło go do iOS? Krasnoludki?
Cytat:
Ale nie przejmujcie się, siła PR jest wielka 
Się w święta spotkałem z Amerykaninem i to geniuszem a nie przygłupem, puknąłem w jego telefon z napisem HTC Verizon i powiedziałem: "śledzą cię", a on na to "przecież to w iphone był problem" No ale on natychmiast odpalił sieć i w minutę stwierdził, że mam rację, a jego PR oszukał.
Teraz Andy mnie zacytuj i zapytaj co moja anegdotka ma wspólnego z tematem.
|
Dalej powielasz bzdury. Jest tak jak napisałem wyżej. Zresztą wierz w co chcesz..
##############
Ploteczki na temat Apple. Co prawda luka mało groźna ale warto o niej wspomnieć
Cytat:
Ade Barkah podczas testów świeżo zainstalowanego oprogramowania iOS 5 zauważył, że wprowadzona w najnowszym oprogramowaniu funkcja ekspresowego uruchamiania aplikacji Aparat z lock screenu nie do końca działa tak, jak Apple sobie to wyobrażał. W założeniu wszystko ma działać tak: jeśli ktoś uruchomi ***8222;ekspresowy aparat***8221;, w aplikacji widoczne będą zdjęcia zrobione wyłącznie w tym trybie i tylko podczas bieżącej sesji - dostępu do zgromadzonych wcześniej multimediów nie ma.
Można jednak to ***8222;zabezpieczenie***8221; obejść. Jak odkrył Barkah, jeżeli ktoś zechce uzyskać dostęp do biblioteki zdjęć w ***8222;ekspresowym aparacie***8221;, wystarczy, że wcześniej zmieni datę w urządzeniu, na przykład na rok wstecz. Wówczas funkcja zwariuje i bez najmniejszych problemów zostanie wyświetlona zawartość biblioteki zdjęć.
|
http://simblog.pl/blad-w-ios-5-umozl...zie-urzadzenia
A
tutaj informacja jak można obejść piaskownicę w OSX
Cytat:
Ominięcie Sandbox
Przypomnijmy, sandbox w Mac OS X umożliwia programistom na dokładne zdefiniowanie jakich zasobów i praw potrzebuje aplikacja. Niebawem Apple nie będzie przyjmował do Mac App Store aplikacji, które nie są sandboksowane.
Sandbox ma jednak błędy, które pozwalają na ***8220;wyskoczenie***8221; z piaskownicy. Przykładowo, profil ***8220;no-network***8221; (kSBXProfileNoNetwork) blokujący aplikacji możliwość dostępu do internetu można obejść przez wykorzystanie Open Scripting Architecture i komunikację z inną aplikacją, np. Terminalem, który wykona odpowiedni skrypt.
osascript -e 'tell application "Terminal" to do script'
Efekt: mimo, że uruchomiony przez ***8220;sandboksowaną***8221; aplikację, Terminal nie dziedziczy restrykcji.
Podobny problem został zgłoszony Apple już w 2008 roku przez Charliego Millera.
|
Jak tam bateria w najnowszym iOS?