Cytat:
Napisany przez zoltan666
A jakiego innego programu poza DVDFab mozna jeszcze uzyc do skompresowania Blu-ray? Zrobiłem ponowna kompresję DVDFabem i niestey problem nadal wystepuje, z tym, że zaczyna się 30 minut filmu później niz w opisywanym powyżej przypadku, więc to raczej wina kompresji. Za odpowiedzi w stylu "a po co kompresować, kup płyte 50GB" z góry dziękuje - nie sa pomocne.
|
Chyba za bardzo latasz z kwiatka na kwiatek. I nie do końca słuchasz rad innych. Pisałem Ci żebyś zobaczył wersję multiAVCHD 3.0. tam , od razu na pierwszej stronie , w okienku po prawej , są ustawienia . Możesz wybrać wielkość wyniku do BD9 ,do BD 25 itd. Jak wybierzesz jeszcze na 2-przebiegi to przy tym procencie zmniejszenia pliku głównego moim zdaniem nie będziesz widział różnicy.
Testowaliśmy kiedyś u kolegi w sklepie na TV52 cali LCD i Plazma płyty o 10-15 % mniejsze niż oryginały kompresowane na 2-przebiegach . Ani ja ani koledzy nie widzieliśmy różnicy.
Przy większym procencie różnica widoczna- im więcej tym bardziej to oczywiste.
Choć przy obecnych cenach DL .... ja bym wolał na DL ... ale nie nagrywam na DL.
X-man First Class zrobiony z BD50 do BD25 BD-rebuilderem w najszybszy sposób - różnica widoczna od razu - no ale też i tam było trochę do obcinki.
Starczyło więc rzucić okiem na multiACVHD 3.0 -po polsku.
Podejrzewam ,że i na forum o którym piszesz , też dobrze napisali.
Jak trochę już wiesz , to jeszcze Xilisoft Video Converter Ultimate świetną robotę odwala,
podobno VidCoder - ale tego nie wiem , jest trochę tego w googlu starczy poszukać
Tak z doskoku
P.S.
A ten serial który chciałeś robić i w nie robisz to nie "Pacyfik" czasem ?
A ja dałem sobie spokój narazie z płytami DL (wiem ,że slawekj uzna to za błędną decyzję

) - za dużo czasu , za dużo kasy , za dużo strat.
Moim zdaniem przypomina to sytację jak kiedyś było z DVD DL - też u jednego szło , u drugiego nie , a to stacjonar jeden czytał (a 'propos ostatni chyba zaczął czytać stacjonar Panas nagrywane DVD), a drugi nie czytał itd . ..pamiętacie?
A teraz... DVD DL lataja że chej.
BD DL mam na twardzielu , jak bedzie już tak że ludzie mniej będą pisać o problemach z nagrywaniem BD DL to wtedy sobie nagram to bezproblemowo.
Na chwilę obecną de facto problemy z nagrywaniem dotyczą BD DL.
Nie widziałem by ktoś pisał o problemach z nagraniem BD 25.
Albo może ja mam pecha - ale komp ok , nagrywarka ok , 20 płyt BD DL nagranych (10 oryginał Verbatim). Na kompie chodzą wszystkie , na stacjonarnym działa 5 - z czego 4 stają na 3-5 sekund przy zmianie warstwy.