@kris tamtym razem jak mi golf też przy strajkował na ruskim paliwie to właśnie zatankowałem Verwy za stówę , nie miałem przy sobie więcej kasy ,no i do tego drugiego przypadku to moje chyba już 3 tankowanie w CPN wtedy też był lekki przymrozek i pewnie już zaczęło przyłapywać mi ten syf w filtrze.Ja zawsze tankowałem się w tym CPN(Statoil) jest on na wlocie do Ełku nie ma złej opinii kumple też tam się tankują -albo więc miałem pecha albo to wszystko przez ten filtr -teraz takie rzeczy sam będę sobie zmieniał,muszę tylko poprosić kogoś i zobaczyć jak się odpowietrza wtryski

Zastanawia mnie tylko jak się pojawiło tyle powietrza w układzie jak ja nic tam nie dotykałem,w gaźnikowych benzyniakach to jest śruba od paliwa i powietrza może być więc mieszanka uboga i bogata. A na wtryskach to ja się nie znam nie wiem jak to działa , czy świeca żarowa daje iskrę

tylko podczas zapłony a potem już nie i czy do pompy dostarczane jest paliwo z powietrzem(mieszanka) czy czysta ropa? No bo jak mi się ten filtr przy pchał i szło mało paliwa to pompa skądś zassała tego powietrza