Cytat:
Napisany przez grzeniu
Możesz zaktualizować firmware do najnowszego (o ile nie masz nowego) i trzymać się sprawdzonych płytek.
Dziś z płytkami jest loteria, nawet verbatimy możesz trafić badziewne. Bywa, że cała partia płytek ma takie same felery.
Na gwarancję zawsze możesz oddać, jeśli nie dojdziesz z nią do ładu. Przy takim wypaleniu zawsze możesz powiedzieć, że stacjonarki nie czytają tych płyt, co zresztą jest całkiem możliwe. Przed akcją gwarancyjną podłącz ją jeszcze do innego kompa.
|
Firmware 1.03 byl od poczatku, nowszego wg strony producenta nie ma. Plyty mam zawsze z tego samego sklepu, te same, poprzednia szpula 50 sztuk - na jednej z ostatnich ten blad (wiec raczej nie nosniki ogolnie, bo na 50 plyt byloby chyba wiecej), ostatnio kupiona szpula 25 sztuk, srednio 1 na 3 wychodzi z takimi bledami.
Do innego kompa bedzie ciezko podlaczyc, ale mam jeszcze druga, ktora wrocila wymieniona z gwarancji (mam pecha do nagrywarek

) - jesli dalej tak bedzie, to ja podepne i jesli bedzie ok, to wiadomo ze zawinil ten Nec.
To ja moze zapytam w ten sposob... Co konkretnie oznaczaja te bledy? Ze po prostu niektore slabsze czytniki takiej plyty nie odczytaja, czy np. ze zywotnosc takiej plyty sie skroci i przyjmijmy za rok nie ruszy jej juz nic?