Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2012, 23:04   #3
TheMe
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.03.2011
TheMe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Możesz zaktualizować firmware do najnowszego (o ile nie masz nowego) i trzymać się sprawdzonych płytek.
Dziś z płytkami jest loteria, nawet verbatimy możesz trafić badziewne. Bywa, że cała partia płytek ma takie same felery.

Na gwarancję zawsze możesz oddać, jeśli nie dojdziesz z nią do ładu. Przy takim wypaleniu zawsze możesz powiedzieć, że stacjonarki nie czytają tych płyt, co zresztą jest całkiem możliwe. Przed akcją gwarancyjną podłącz ją jeszcze do innego kompa.
Firmware 1.03 byl od poczatku, nowszego wg strony producenta nie ma. Plyty mam zawsze z tego samego sklepu, te same, poprzednia szpula 50 sztuk - na jednej z ostatnich ten blad (wiec raczej nie nosniki ogolnie, bo na 50 plyt byloby chyba wiecej), ostatnio kupiona szpula 25 sztuk, srednio 1 na 3 wychodzi z takimi bledami.

Do innego kompa bedzie ciezko podlaczyc, ale mam jeszcze druga, ktora wrocila wymieniona z gwarancji (mam pecha do nagrywarek ) - jesli dalej tak bedzie, to ja podepne i jesli bedzie ok, to wiadomo ze zawinil ten Nec.

To ja moze zapytam w ten sposob... Co konkretnie oznaczaja te bledy? Ze po prostu niektore slabsze czytniki takiej plyty nie odczytaja, czy np. ze zywotnosc takiej plyty sie skroci i przyjmijmy za rok nie ruszy jej juz nic?
TheMe jest offline   Odpowiedz cytując ten post