Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.01.2012, 19:02   #10
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kongz Podgląd Wiadomości
Czyli sądzisz że kupując ją w Media Expercie zostałem bardziej oszukany niż kupując kartę na Allegro?
Sklepy typu Media Expert/Media Markt/Saturn/Electro World zaopatrują się w hurtowniach, które te natomiast zaopatrują się u producentów lub dystrybutorów często ze świetnie znanego kraju "Made in China", więc nie problem żeby sprzęt tak niskiej klasy jak karta pamięci (i nie mówię tutaj tylko o memorkach do PS2 ale także np o microSD) zamienić na dużo tańszy - właśnie u tego "producenta". Uwierz mi na słowo - sam siedzę w "częściach elektro" importowanych z Tajwanu to wiem co jest 5
Taki przykład:

Tobie nie zrobiło by różnicy czy wydać 25zł na memorke czy 30zł za 100% oryginał ale takiemu dystrybutorowi robi to kolosalną różnicę bo kupuje tych kart np 1000 za jednym razem (To i tak tylko mały przykład bo z reguły takie rzeczy kupuje się "na palety").